Het voordeel van individuele sessies is dat deze helemaal op jou toegespitst worden. Er is ruim de tijd om op jouw specifieke thema's in te gaan. Alle aandacht is voor jou en veel mensen ervaren een individuele sessie als veiliger dan een groep.

 

Een individuele sessie duurt 75 minuten.

De frequentie van de sessies wordt bepaald in onderling overleg (meestal is het één keer in de twee weken).

 

In de eerste sessie doen we een intakegesprek. We gaan dan uitgebreid in op wat jouw klachten, hulpvraag en doelen zijn. Van daaruit kijken we wat de mogelijkheden zijn, welke therapievorm het meest passend is en met welk onderwerp we (als eerste) aan de slag gaan. Ik vertel dan ook meer over mijzelf, mijn visie en mijn manier van werken. En vanzelfsprekend is er alle ruimte voor vragen hierover.

 

Het is ook mogelijk om -voordat je besluit tot een intake- eerst een kennismakingsgesprek te voeren. Hierin kunnen we kennismaken met elkaar en kijken of het klikt. Ik kan wat vertellen over mijzelf, mijn visie, mijn manier van werken en de verschillende therapievormen. Jij kunt hier vragen over stellen en kijken of mijn manier van werken jou aanspreekt. Als jij vertelt waar je voor komt, kan ik ook aangeven of ik denk dat deze therapie iets voor jou kan betekenen.

 

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten en is kosteloos en geheel vrijblijvend.

 

Tarieven:

 

Alleen wonenden
Netto inkomen per maand

 

 

Samenwonenden
Gezamenlijk netto inkomen

 

 

Individuele sessie 
(75 minuten)

 

 

Relatiesessie
(90 minuten)

 

Lager dan € 1100,-   Lager dan € 1650,-   € 65,-   € 80,-
Tussen de € 1100,- en € 1500,-   Tussen de € 1650,- en € 2250,-   € 75,-   € 90,-
Tussen de € 1500,- en € 2000,-   Tussen de € 2250,- en € 3000,-   € 85,-   € 100,-
Hoger dan € 2000,-   Hoger dan € 3000,-   € 95,-   € 110,-

  

Betalingswijze: contant.

 

Bij betaling door bedrijven, instellingen of reïntegratiebureau's gelden andere tarieven.

 

Een sessie kan tot 24 uur tevoren telefonisch kosteloos worden afgezegd. Indien een afspraak later (of niet) wordt afgezegd, wordt -ongeachte de reden van afzegging- het volledige tarief in rekening gebracht.

 

Vergoeding zorgverzekeraars

Individuele sessies worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed via de aanvullende pakketten onder "alternatieve zorg" of "natuurgeneeswijzen". Het valt dus níet onder "psycholoog" of "psychologische zorg"! Voordeel hiervan is dat je geen eigen risico hebt. Als je wilt weten of jouw verzekering sessies vergoedt en hoe hoog de vergoeding is, kijk dan in het overzicht zorgverzekeraars van de NVPA.